Küsimused mulle

3. detsember 2012

Tõeline pikkpoiss


Täna on menüüs pikkpoiss.
Märgin siia ära retsepti,mille leidsin ajakirja "Pere ja Kodu" retseptilisast.
Peamine nipp selle roa õnnestumisel on sõtkumine.

Vaja läheb


  • 500 g hakkliha
  • 2 muna
  • 3 spl hapukoort
  • 2 spl jahu või 1 toores riivitud kartul
  • 100 g juustu
  • maitse järgi maitseaineid (muskaatpähklit,hakklihamaitseainet,pipart,mida iganes)
Kõigepealt sõtku hästi läbi hakkliha,muna,jahu ja hapukoor.Lisa maitseained ja osa juustust.Sõtku seni,kuni tainas on ühtlane ja lööb kausi servast natuke lahti.Olen vahete-vahel lisanud sellel tainakogusele ka ühe suure ,toore riivitud kartuli,see annab pikkpoisile huvitava maitse.Valmis mass vormi ja kata enne ahjuminekut pealt majoneesi ja riivjuustuga.Pikkpoisi ümber võid laduda kooritud ja poolitatud kartuleid,180 kraadi juures küpsetada tund aega ja saad tõeliselt maitsva ahjuroa.


Mina tegin veel lisaks eilsest kartulipudrust läbi tordipritsi väiksed kuhjad ja küpsetan need ahjus üle ja pakun ka pikkpoisi kõrvale.