Maheda juustuglasuuri ja pohladega piparkook säilib mahlase ning maitsvana mitu päeva. Suurest plaadikoogist peaks jätkuma terveks pühadeks.
Taigen:
Vahusta või suhkruga. Lisa ükshaaval munad, seejärel keefir. Sega omavahel kuivained, lisa või munavahule ja sega ühtlaseks taignaks. Vala taigen küpsetuspaberiga vooderdatud kõrgete äärtega suurele ahjupannile. Küpseta 175 kraadi juures 30 minutit. Samal ajal valmista glasuur, segades kokku kõik selleks ettenähtud ained. Määri glasuur jahtunud koogile ning pane külma. Enne serveerimist lõika kook ruutudeks ja raputa üle pohladega.
Retsept pärineb ajakirja "Pere ja Kodu" retseptilisast (dets.1999)
Taigen:
- 200 g võid
- 4 dl suhkrut
- 4 muna
- 3 dl keefiri vöi hapupiima
- 1 pakk (23g) piparkoogimaitseainet
- 2 tl soodat
- 6 dl jahu
- 125 g toorjuustu (nt. Philadelphia)
50 g toasooja võid - 2 dl tuhksuhkrut
- 1 tl vaniljesuhkrut
- 1 dl külmutatud pohli
Vahusta või suhkruga. Lisa ükshaaval munad, seejärel keefir. Sega omavahel kuivained, lisa või munavahule ja sega ühtlaseks taignaks. Vala taigen küpsetuspaberiga vooderdatud kõrgete äärtega suurele ahjupannile. Küpseta 175 kraadi juures 30 minutit. Samal ajal valmista glasuur, segades kokku kõik selleks ettenähtud ained. Määri glasuur jahtunud koogile ning pane külma. Enne serveerimist lõika kook ruutudeks ja raputa üle pohladega.
Retsept pärineb ajakirja "Pere ja Kodu" retseptilisast (dets.1999)