Küsimused mulle

10. mai 2014

Kartuli-suitsuvorstpitsa


See toit on gratääni ja ahjupannkoogi kombinatsioon, aga meenutab maitse poolest pitsat.

Valmistusaeg: 40-45 minutit, millest ahjus 25 minutit

6 portsjonit


8 kartulit (u. 800 g)
1 sibul
1/2-1  tl soola
14 tl pipart
2-3 tl punet
200 g täislihavorsti
3 tomatit
200 g riivjuustu (u. 4 dl)


1. Koori kartulid ja sibul. Riivi need jämeda riiviga. Mina tegin selle töö köögikombainiga.
2. Klopi munad lahti. Sega sellesse riivitud kartul ja sibul, sool, pipar ja pune.
3. Kalla segu rasvaga määritud või küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile, mille suurus on umbes 30 x 40 cm.
4. Küpseta 225- kraadise ahju keskosas umbes 15 minutit. Võta pann ahjust. Kata tomati- ja vorstiviiludega. Puista riivjuustu pinnale. Keera ahi 250 kraadile. Küpseta veel umbes 10 minutit.
5. Sooja pitsa lisandiks sobib värske jääsalat.

Täislihavorsti võib asendada suitsuvorsti, keeduvorsti või suitsulihaga.

Mina tegin topeltkoguse retseptis ettenähtud kogusest, pere ju suur. Meenale tegin ilma lihata, tema meil ju "vegan". Tasub igatahes proovida. Olen seda juba aastatid aegajalt teinud, väga maitsev ja midagi teistmoodi, kui igapäevane toit.

Vamistuskäik pildis....




Riivitud kartul ja sibul

Parem valik oli "Rakvere" poolsuitsuvorst



Ühe plaaditäie tegin riivitud juustuga

Tainas









 Allikas: Kiiresti ja Maitsvalt




Kommentaare ei ole: